hiusten kasvivärjäys

Luonnollinen hiusten kasvivärjäys

Kun hiuksia värjätään luonnollisilla kasviväreillä, et altistu silloin hiuksia värjätessäsi, millekkään synteettiselle tai luonnottomalle tuotteelle, vaan kasvivärjäämällä saat todella värjättyä hiuksi, luonnollisesti ilman “myrkkyjä”. Luonnolliset kasvivärit, ovat jauhemuotoisia ja ne todella on luonnossa kasvaneista kasvaneiden kasvien lehdistä ja yrteistä, kuivatettuja lehtiä jotka on myöhemmin jauhettu jauheeksi. Kun jauheeseen lisää veden, saa siitä kasvivärimassan joka värjää hiuksia.

Hiusten kasvivärjäys on AINOA keino värjätä hiukset luonnonmukaisesti ja ilman mitään synteettisiä aineita.

Mistä kasvivärit tulee?

Kasvit, jotka sävyttävät hiuksia ovat yleisimmin henna, cassia ja indigo. Nämä pensaat kasvavat lähi-idässä ja kasvivärit tulevatkin intiasta ja muista lämpimistä maista, missä hennapensailla on mahdollisuus kasvaa. Hiusten kasvivärjäys onkin ainoa oikea ja täysin alkuperäinen, luonnonmukainen hiusten värjäämismenetelmä jo vuosisatojen takaa, jolloin naiset itämailla hennasivat hiuksiansa.

Voiko kasviväreille allergisoitua?

Kyllä voi. Vaikka kasvivärit ovat täysin luonnollisia aineista sisältäviä kasvivärejä, voi niillekin herkistyä. Yleisin kasvivärin herkistyttäjä on tummentavaa sävyä antava indigo. Muut kasvivärit ei yleensä niinkään allergisoi, mutta jotkin yrtit voivat myös herkistää. Mutta yhtälailla, luonnon omalle aineelle, kuten maidolle, ihminen voi lopulta herkistyä. Kasviväri allergiat ovat ylisesti ottaen paljon harvinaisempia.

Miksi värjätä hiuksia kasviväreillä?

Ihan puhtaasti jo siksi, että se tekee hiuksille niin hyvää. Siitä hiukset saa kunnon tehohoidon ja kiiltoa. Hiuspohja saa ravinteita kasviväristä, etkä altista kehoasi millekään turhille kemikaaleille. Myös kasvivärin tuoksumaailma on luonnollinen, heinämäinen.

hiusten kasvivärjäys

5. Hyvää syytä värjätä hiukset kasvivärillä

  1. Kasvivärjääminen ei kuluta hiusta, vaan se tarttuu hiuksen pintaan ja antaa sille vankkuutta ja kiiltoa.

  2. Kasvivärillä värjäten, et altista kehoasi millekään synteettiselle aineelle, vaan kaikki on luonnosta peräisin ja täysin biohajoavaa.

  3. Hiusten värjäysväli pitenee. Yleensä kasviväri kuluu hiuksista pois pehmeämmin ja hiusten värjäysväli pitenee, sillä koska kasviväri tarttuu hiuksen pintakerrokseen, niin se ei jätä ihan niin jyrkkää kasvurajaa, kuin perinteinen hiusväri.

  4. Kasvivärin pysyvyys. Yleensä kasviväri kestää hiuksissä hyvin ja etenkin punaiset ja oranssit sävyt kestävät kasvivärinä paljon paremmin, kuin synteettiset eli perinteiset hiusvärit.

  5. Kasvivärin tuoksu. Ah! Se on ihana, heinäpaalia muistuttava, luonnollinen tuoksu joka ei tee pahaa.

LUONNOnkiharat ja kasvivärjäys

Koska luonnonkiharat hiukset ovat jo luontaisesti hieman kuivahkot ja karheahkot, niin ne todella hyötyvät kasvivärin voimaannuttavasta ja hiuksia ravitsevasta ja kosteuttavasta vaikutuksesta. Yleensä kasvivärjäämisen jälkeen, luonnokiharat hiukset jaksavat jatkossa paremmin kihartua.

Kuinka usein hiuksia voi kasvivärjätä?

Periaatteessa sille ei sinänsä ole mitään rajoitetta tai sääntöä, sillä kasviväri on niin luonnollinen ja hoitava ettei siitä ole haittaa vaikka sitä käyttäisi melko tiehästi. Huomioon otettava seikka tosin on, että henna ja tummemmat sävyt kertyvät ja alkavat tummua hiusten pituudessa, eli se kannattaako hiuksia aina joka värjäyskerta värjätä kauttaaltaan, kannattaa ottaa huomioon.

hiusten kasvivärjääminen

kasviväreissä voi olla suuriakin eroja

Koska kasvivärit ovat luonnollisia, ne ovat niinsanotusti luonnon armoilla. Eli kasvivärin satokauden luonnonolosuhteet vaikuttavat sen väripigmenttien kehittymiseen ja joskus samainen hennaväri voi olla hieman voimakkaampi tai hieman laimeampi. Jos satokaudella on tullut runsaammin aurinkoa tai vettä, voi se hienoisena erona, näkyä ei kasvivärisatojen väreissä. Myös laadullisia ja koostumuseroja on eri kasvivärimerkeillä.

Upea kiilto hiuksiin

Kasvivärin salaisuus piilee siinä, että se tarttuu hiuksen pintaan, positiivisen sähkövarauksen avulla ja siksi, se heijastelee upeaa kiilota luonnollisesti värjäyksen jälkeen, säilyttäen kiiltonsa paremmin, kuin muut hiusvärit. Ja koska se todella pysyy ja tarttuu hiuksen pintaan, ei se siis rasita hiusta millään tavalla.

kasvivärillä apua hiusten kasvattamiseen

Kyllä, kasviväristä todella voi olla apua hiusten kasvattamisessa, sillä monesti, perinteisenä pidetyt, synteettiset hiusvärit saavat toisten hauraat hiukset kuivumaan ja katkeilemaan, mutta koska kasvivärissä ei ole mitään synteettistä ja se tekee ikäänkuin suojaavan kalvon hiuksen pintaan ja auttaa näin hiuksia kasvamaan pidemmiksi. Samalla kasvivärin luonnolliset, ravitsevat aineet, antavat hiuspohjalle mahdollisuuden voida paremmin ja luonnollisia vitamiineja jotaka auttavat hiusten kasvussa. Tämä saa hiuksen pinnan tuntumaan ja näyttämään terveemmältä ja sileämmältä.

VÄRISÄvy vaihtoehdot

Kasvivärit kehityvät jokaisella yksilöllisesti ja samainen hennaväri ei näytä samalta sinulla, kuin naapurin pirkolla. Sanotaa myös että jokainen ihmisen oma ph, vaikuttaa jopa kasvivärisävyn kehittymiseen. Kasvivärit ovat nykypäivänä kehittyneet ja siellä on jo mukavasti sävyvaihtoehtoja vaaleista vivahteitsta, punaisen, oranssin, ruskean, kuparin ja oiken tummiin ruskeisiin vaihtoehtoihin saakka. On hyvä muistaa ja ottaa huomioon, että kasvivärillä ei koskaan voi vaalentaa hiusta, vaan se sävyttää aina sinun oman luonnollisen tummuuden mukaan hiukset, ellei sitten tietoisesti valita tummempaa kasviväriä joka sisältää indigoa, joka tummentaa hiuksia.

OTA HUOMIOON nämä asiat, JOS VÄRJÄÄT HIUKSESI KASVIVÄREILLÄ

  1. Koska kasviväri toimii suoravärin tavoin hiuksen pinnassa, sitä on jatkossa haasteellisempi vaalentaa. Hennaväri vaalenee, muttei niin helposti, eikä sillä saa enää puhtaan vaaleaa hiusta, hennävärjäämisen jälkeen.

  2. Indigoa sisältävät kasvivärit vaalentuvat huonosti. Koska indigo on sinertävä pigmentti, se tulee esille hiusta vaalennettaessa turkoosina. Tämä tulee tiedostaa, kun siirtyy värjäämään hiuksia kasvivärillä, että jatkossa vaalennus on haasteellisempaa.

  3. Yleisesti ottaen, hiusvärin sävyjen vaihtelu, ei ole enää suuremmassamäärin ihan niin helppoa, kuin jos hiukset on värjätty synteettisesti. Eli jos tykkäät suurista värieroista, olla välillä blondi ja välillä ruskea tai jopa musta, ei se kasviväreillä oikein onnistu, sillä kasvivärien vaalentaminen on haasteellisempaa.

hiusten kasvivärjääminen

VOinko vaihtaa perinteisen synteettisen hiusvärin kasviväriin?

Kyllä voi vaihtaa, oikeastaan koska vain. Lopputuloksen kannalta on toki merkitystä, mikä on hiusvärin lähtötilanne ja mikä tavoite saavuttaa kasvivärillä. Jos mietityttää, ota yhteyttä koulutettuun ekokampaajaan, hän osaa kertoa ja neuvoa, mikä loputulos kasvivärillä sinun hiuksillesi on siinätilanteessa mahdollista saavuttaa.

Josssakin lähtötilanteissa, voidaan tarvita useampi värjäyskerta, halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Miten saada kasviväri pois hiuksista? Se ei ole aina niin yksinkertaista. Mitä tummempi kasviväri on kyseessä, sen hankalampaa se on saada pois hiuksista. Lue lisää tästä.

Peittääkö kasviväri harmaat hiukset?

Kyllä peittää. Mutta kasviväri ei peitä harmaita hiuksia, samalla tavoin kuin syntettinen hiusväri, vaan kuulaammin, koska kasviväri tarttuu aina hiuksen pintaan, antaen elävämmän lopputuloksen.

Jos hiuksistasi vaikka 70% on jo harmaita hiuksia, tarttuu kasviväri eritavoin harmaisiin ja omanvärisiin hiuksiin jolloin lopputulos on kuulas ja eläväinen, toisin kuin synteettisesti värjätyillä väreillä, lopputulos on aina tasainen värikypärä. Kasvivärin etu onkin juuri, kuulakkuus ettei jokahius jos mukana on sekä harmaata, että omaa luonnollistaväriä, peity tasaisesti vaan lopputulos on yhtäkuulas kuin lähtötilanteen alussa, mutta vain nyt lopussa kasvivärillä sävytettynä.

Lue lisää:

Paras shampoo kasvivärjätyille hiuksille

3. Yleisintä syytä, miksi kasvivärjääminen epäonnistuu

5. Vinkkiä kuinka onnistut hiusten kasvivärjäämisessä

Hiusten kasvivärjäys

Hiusten hennaaminen eli kasvivärjäys

Miten saada kasviväri pois hiuksista?

Henna glossaus

Luonnonkosmetiikan paras syväpuhdistava shampoo

Paras hiusetikka

Kasvivärin tummuminen hiuksissa

Edellinen
Edellinen

hiusten hennaaminen eli hiusten kasvivärjääminen

Seuraava
Seuraava

hiusten henna glossaus